På hemmakontoret

ljus-1

Första arbetsdagen för mig efter vår semester. Jag fick ta en lugn start och sitta på hemmakontoret idag. Göra bort pappersarbete och planera lite inför kommande projekt. Äta ett par fina fladdermuspepparkakor som flickorna bakade igår och fylla i en ny To Do lista på en blank sida. Jag hör till de gammalmodiga som föredrar penna och papper framom datorn då jag funderar och skissar upp.

Dethär att ha dagar då jag sitter hemma och jobbar är superskönt och det ger mig massor med energi och nya idéer, men det har tagit en lång tid för mig att inse och acceptera att det faktist också räknas som jobb och att det är helt okej att jag för barnen till skola, förskola och dagis för att sedan komma hem igen, byta om till mjukisbyxor och yllesockor, koka en stor mugg kaffe och börjar jobba. Det jag försöker säga är väl att jag äntligen insett att mina behov faktist på riktigt är lika mycket värda som andras behov och att det är mer än okej att lyssna på sig själv och sätta sina egna behov först emellanåt. Genom att välja exakt det sättet att jobba och leva på som känns bäst för en själv. Självklarheter för de flesta, men inte för mig.

Tänään oli minun ensimmäinen loman jälkeinen työpäivä. Onneksi vuorossa oli rauhallinen ja hiljainen kotikonttoripäivä. Tein paperitöitä ja valmistelin tulevia projekteja. Söin tyttöjen eilen leipomia lepakkopipareita ja aloitin uuden to do listan tyhjälle paperille. Kuulun niihin, jotka mieluummin valitsevat vanhanaikaisesti kynän ja paperia kuin tietokoneen kun on tarkoitus suunnitella ja luonnostella.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s