Grönt på väggen.

IMG_2782_FotorBor man nära en järnaffär kan det ju hända att man tar en cykeltur dit med flickorna och spontanhandlar en burk målfärg. Det gjorde vi nämligen förra fredagen. Nå, riktigt så spontant var det kanske inte, utan enda sedan jag stickade dessa strumpor före julen har jag velat få in lite något mörkgrönt hos oss.

IMG_2791_FotorDet blev en vägg i arbetsrummet som fick sig en omgång med färg (två omgångar för att vara specifik). Att måla väggar mörka har inte nödvändigtvis en förmörkande effekt såsom man lätt kunde tro. Men speciellt om man bara målar en av rummets väggar mörk, är det bra att komma ihåg att det har en förkrympande effekt, speciellt om man målar så som jag, väggen mittemot fönstren. I ett långsmalt rum eller en korridor är det ju bara bra, men inte om målet är att få en effekt av ett så stort rum som möjligt.

Vårt arbetsrum är helt klart lite för mörkt, vilket inte beror på den mörka väggen utan  beror på rummets läge. Fönstren vetter mot nordost och solen skiner således inte in förutom tidigt på morgonen. Vi borde helt klart tillsätta lite mera lampor. En FLOS 265 skulle jag definitivt inte tacka nej till, men som tur finns andra förmånliga alternativ också.

IMG_2768_Fotor_Fotor_Collage_FotortextEn före- och efterbild. Annorlunda är ordet. Jag gillar båda versionerna, men just nu helt klart mera den gröna. Harmonin störs nog ganska kraftigt av den svarta printern, men i ett arbetsrum måste väl praktiskheten gå före estetiken.

IMG_2788_FotorDet blir intressant att se hur lång livstid väggen får. Det kan bli allt mellan ett halvt eller tio och ett halvt år.

 

5 tankar på “Grönt på väggen.

 1. Hej,
  Vad heter den mörkgröna färgen som du har på bilden med kaktusar och några vårgröna kvistar? Tyckte den var riktigt snygg och skulle vilja få tag på den.
  Hälsningar
  Anna

  • Hej Anna! Jag är ledsen men denhär kommentaren har jag helt missat under min månad bort från bloggen! Om det ännu är aktuellt med grönt, så använde jag färgkoden S 6020-B90G på min gröna vägg. Jag gillade väggfärgen massor, men tyvärr måste vi måla om den då Leia fick rummet och hon valde turkosa väggar. Jag skulle gärna se färgen på en vägg här hos oss!

 2. Åh kul. Jag är lite sugen på en svagt ljus oliv-pastellgrön (dålig beskrivning) men har en man som absolut vill ha vita väggar. Vi får se var vi hamnar. Ljusgråa väggar vore också fint, undrar hur länge den trenden håller i sig.

  • Jag gillar alla gröna nyanser just nu, så kör på du bara! Nå nej, man måste ju alltid ta hänsyn till alla som bor i hemmet. Men att måla en vägg eller två är ju ganska harmlöst. Om man inte gillar det så är det bara att måla om det igen! Ljusgrått är också alltid fint! Där blir problemet bara ofta att man väljer en alltför ljus nyans, som ser bra ut på färgkortet, men som sen ser vitt ut på en stor vägg och blir en besvikelse! Man skall våga ta en nyans mörkare än färgkortet så blir det oftast mycket bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s